Deutsche Bank думає про скорочення італійського бізнесу - ЗМІ

Вівторок, 27 жовтня 2015, 11:11

Deutsche Bank думає про скорочення роздрібної мережі в Італії за допомогою продажу відділень і звільнення співробітників, так як новий керівник банку реформує його, щоб встигнути за конкурентами.

Про це Рейтер повідомили джерела, знайомі із ситуацією.

Главі банку Джону Крайну потрібно реформувати флагманський німецький банк, щоб зменшити витрати і збільшити прибутковість, оскільки серія дорогих судових процесів і наслідки ринкової кризи в Азії обрушили вартість компанії.

Італія - другий найбільший роздрібний ринок Deutsche Bank після Німеччини: там відкриті близько 300 відділень, де працюють приблизно 4 тисячі співробітників.

Реклама:

Реформа може призвести до значного скорочення їх числа і підготувати грунт для можливого відходу банку з країни в майбутньому, повідомили три джерела.

"Поки не прийнято остаточне рішення про те, що і як продавати в Італії. Але присутність Deutsche Bank в країні більше не вважається стратегічно важливою", - сказав один з співрозмовників.

Банк відзвітував про рекордні доподаткові збитки у розмірі 6 мільярдів євро в третьому кварталі і попередив про можливе скорочення дивідендів. Крайн, який очолив банк у липні, збирається повідомити про деталі своєї нової стратегії в четвер.

Торік Deutsche Bank зробив кроки до згортання італійського бізнесу, продавши 90 відділень у країні. Але подальше скорочення числа відділень стане важливим кроком, оскільки в Італії банк присутній з 1920-х років і цей бізнес, за його словами, прибутковий, "незважаючи на складну ринкову обстановку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: