Білоус пропонує відібрати у міністерств і відомств 80% підприємств

Субота, 24 жовтня 2015, 15:34

В українських міністерств і відомств необхідно забрати підприємства, якими вони не повинні керувати.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив голова Фонду державного майна Ігор Білоус.

"Якщо всі ці підприємства взяти за сто відсотків, то з них добрих 80 повинні піти в приватні руки", - сказав Білоус.

В держвласності він запропонував залишити "атомну енергетику, залізницю, критичну інфраструктуру, космос, воєнку".

Реклама:

"І коли ми визначимося з тим, що ми залишаємо і як ми залишаємо, треба зрозуміти, у якій формі і де ці підприємства працюватимуть. Якщо це більше не міністерства й не ФДМУ, виходить, це має бути якась нова структура. Холдинг - це теоретична назва того, що може бути", - заявив Білоус.

Він вважає, що в цій структурі має бути "не більше 200 об'єктів".

На зауваження, що це буде некерована структура, Білоус відповів: "Ви зрозумійте, це оболонка. Це не компанія з одним директором, який керує всіма й усім, ні. Це оболонка, яка живе за зовсім новими, західними законами корпоративного управління. Де буде рада директорів, правління, нішеві лінії. Ми нічого нового не придумуємо, так працюють багато країн. Той самий Сінгапур, Казахстан, Азербайджан".

"Зараз ми вирішили, щоб не хвилювати суспільну свідомість, діяти від протилежного. Спочатку визначимо список. Мінекономрозвитку вже свою селекцію компаній провело. Зараз ми це зробимо", - сказав він.

"Винесемо все це на обговорення в уряді, адміністрації президента і будемо шукати якісь спільні знаменники. Нікому скандал не потрібен. Та й багато міністерств уже усвідомили, що вони не можуть управляти цими підприємствами", - розповів глава ФДМ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!