Суд заарештував рахунки 14 офшорних компаній Курченка в Латвії

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 13:18

Печерський районний суд Києва заарештував рахунки 14 офшорних компаній, пов'язаних із Сергієм Курченко, у двох латвійських банках ABLV Bank і Regionala investiciju banka у справі щодо зрідженого газу.

Про це йдеться в рішеннях суду від 12 жовтня, оприлюднених в єдиному державному реєстрі, пише "ЛігаБізнесІнформ".

За версією слідства, яке веде Генпрокуратура, Курченко через компанії "Укрхорьковргазпостачання-2009", "Луганскпропангаз", "Харків-СПБТ", "ГазУкраіна-2009", ТОВ "ГазУкраіна-2020", "Запоріжгаз-2000", "Черкаси-Газснаб "та інші структури викуповував зріджений газу на спеціалізованих аукціонах за пільговими цінами (для потреб населення) і продавав на ринку вже за ринковою вартістю.

В результаті, Курченко за попередньою змовою співробітниками НАК "Нафтогаз України" та іншими особами завдав збитків державі на загальну суму понад 1 млрд грн.

Реклама:

Печерський суд заарештував рахунки офшорних компаній на підставі конвенції Ради Європи про відмивання та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, та про фінансування тероризму від 2005 року, а також відповідно до договору з Латвією про правову допомогу та правові взаєминах.

Суми коштів, що знаходяться на цих рахунках у рішеннях суду не вказані.

Печерський суд також надав дозвіл Генпрокуратурі на вилучення з Латвійських банків всіх документів, пов'язаних з рухом коштів на рахунках після запиту про допомогу в розслідуванні до правоохоронних органів Латвії.

 натисніть для збільшення

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: