"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іноземні студенти вливають в економіку України близько 500 мільйонів на рік

Четвер, 22 жовтня 2015, 17:41

Іноземні студенти вливають в економіку України 504 млн доларів за рік.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Олег Дерев'янко на III Національному форумі "Бізнес і університети" в четвер.

"За сьогоднішнім курсом це десь 11 млрд грн, а це майже повна сума фінансування державного вищої освіти в Україні", - зазначив він.

За даними заступника міністра, держава виділяє на фінансування вищої освіти в цілому 16 млрд грн на рік.

Реклама:

Проте показник надходжень від іноземних студентів може бути і вище: за оцінкою Центру розвитку корпоративної та соціальної відповідальності кількість іноземних студентів в Україні за 2013-2014 роки склало майже 70 тис. або 4,1% від загальної кількості (1,724 млн).

В рамках форуму, організованого Центром розвитку корпоративної та соціальної відповідальності, пройшла дискусія про роль партнерства бізнесу і університетів для розвитку інновацій.

Дерев'янко в ході обговорення підкреслив, що освіту можна розглядати як економічну категорію і як галузь, що має експортний потенціал.

Так залучення більшої кількості іноземних студентів дозволить принести ще більше коштів економіці країни безпосередньо, не тільки через підготовку або розвиток людського капіталу.

У свою чергу заступник міністра фінансів Оксана Маркарова запевнила, що Мінфін готовий сприяти розвитку освіти.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: