"Центренерго" купує вугілля у неіснуючих шахт

Четвер, 22 жовтня 2015, 15:29

Держкомпанія "Центренерго" підписала договір з фактично неіснуючою шахтою імені Кисельова в Донецькій області на покупку 1,2 мільйона тонн вугілля.

Про це йдеться в матеріалі "Потопельний сезон. Порошенко та Яценюк ділять енергоринок" на "Економічній правді".

За даними "ЕП", нещодавно "Центренерго" попалося на договорі з фактично неіснуючою шахтою імені Кисельова в Донецькій області.

Як повідомляється в матеріалі, шахта ще в 2011 році була включена розпорядженням Кабміну №912-р в список збиткових вугледобувних підприємств, що підлягають ліквідації. Вже шостий рік шахта працює в режимі водовідливу, але це не завадило "Центренерго" закупити у неї 1,2 млн тонн вугілля.

Реклама:

"У Міненерго виправдовуються тим, що вже зробили відповідні висновки з подій: мовляв, договір з "Кисельова" підписував Ігор Балабанов, звільнений з посади голови "Центренерго" в перших числах вересня. Зараз енергокомпанію очолює Олег Коземко", - йдеться в матеріалі.

Автор зазначає, що шахта ім. Кисельова отримала право торгівлі енергоресурсами після того як була включена у відповідний список, формований Антитерористичним центром при СБУ. 

Також в статті повідомляється, що після розрахунків енергетиків з вуглевидобувниками, останні переводять основну частину коштів структурам, зареєстрованим в так званих "ДНР-ЛНР", проводячи розрахунок під виглядом оплати за надані послуги з навантаження та транспортування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: