"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Київзеленбуд" накупив тюльпанів у постачальника "липових" каштанів

Четвер, 22 жовтня 2015, 09:20

"Київзеленбуд" за результатами тендеру уклало угоду з ПП "ЕдМарліс" на постачання цибулин тюльпанів на 2 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Придбано 350 тис тюльпанових цибулин по 5,7 грн.

Нагадаємо, компанія "Ед Марліс" Валерія Конотопа фігурувала у скандалі з висадкою каштанів на Хрещатику восени 2012 р.

Реклама:

Тоді КП по утриманню зелених насаджень Шевченківського району Києва провело тендер на висадку 289 каштанів породи Briotti (м’ясочервоні).

Його виграла фірма ТОВ "Професійний садівник". Але компанія не імпортувала каштани з Італії сама – посередником між "Професійним садівником" та італійським розсадником виступив "Ед Марліс".

У березні-квітні 2013 року каштани посадили, однак уже в травні виявилося, що не ті: дерева зацвіли не червоним, а білим. Подальша експертиза визначила, що з 289 саджанців лише два були сорту Briotti, а решта -звичайний білий каштан.

При цьому виникла також плутанина з ціною саджанців: радник голови КМДА Олександр Мазурчак заявляв, що один саджанець породи Briotti коштує €430, при цьому в квітні того ж року "Київзеленбуд" закуповував у "Ед Марліса" цей же сорт по 3 тис грн. за штуку.

Відтак суд тоді зобов’язав"Професійного садівника" пересадити каштани. Окрім цього штрафував директора "ЕдМарліса" на 1,82 млн грн. за незаконне ввезення на територію України квіткової продукції.

У 2015 році мер Києва Віталій Кличко призначив директором "Київзеленбуду" Сергія Симонова, пов’язаного з близьким до Януковича екс-головою Держкомбісгоспу Віктором Сівцем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: