Найбільші світові авіакомпанії скоротять кількість рейсів до РФ

Вівторок, 20 жовтня 2015, 16:10

Авіакомпанії Lufthansa, British Airways і SAS зменшать обсяги перевезень в російському напрямі на тлі економічного спаду.

Про це пише РБК з посиланням на Bloomberg.

Через тиждень, з переходом на зимовий графік польотів, німецька авіакомпанія Lufthansa скасує рейси до московського аеропорту Внуково, Самари і Нижній Новгород, повідомляє Bloomberg.

В результаті у перевізника на російському напрямі залишиться 63 рейси на тиждень у порівнянні зі 153 чотири роки тому.

Реклама:

Компанія буде літати тільки до Москви і Петербургу, тоді як в 2011 році літала до дев'яти російських міст, зазначає агентство.

Всього Lufthansa скасує 15 рейсів на тиждень, що становитме 25% від загального числа.

Її австрійський підрозділ також скоротить взимку сполучення з Росією, залишивши рейси до Москви і Краснодару і скасувавши маршрути до Петербурга і Ростов-на-Дону, пише Bloomberg.

За даними агентства, швейцарський підрозділ скоротить частоту польотів з Цюріха до Петербурга.

З розкладу авіакомпанії SAS випливає, що з березня майбутнього року вона скасує польоти з Копенгагена до Москви, повідомляє Bloomberg.

За відомостями агентства, British Airways збирається замінити на рейсі до Москви, літаючому п'ять разів на тиждень, широкофюзеляжні лайнери Boeing 747 і Boeing 777 літаком A321 меншої місткості.

У вересні британський лоукостер EasyJet скасував свій єдиний рейс до Москви з Лондона. 15 жовтня німецький дискаунтер Air Berlin повідомив про припинення польотів до Росії за маршрутами Дюссельдорф - Москва, Берлін - Москва і Берлін - Калінінград.

За оцінкою професійного об'єднання аеропортів ACI Europe, яку наводить Bloomberg, пасажиропотік в Шереметьєво впав у серпні в річному численні на 2,9%, а в Домодєдово - на 4,9%, що стало найсильнішим спадом для європейських аеропортів з пасажиропотоком від 25 млн чол на рік.

З початку 2015 зниження числа пасажирів в Шереметьєво склало 1,1%, в Домодєдово - 6,5%, а в Петербурзі - 7,2%. При цьому обсяг вантажоперевезень в Домодєдово знизився за вказаний період на 20%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: