"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд зобов’язав Кабмін відновити соцвиплати на окупованих територіях

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 15:32

Вищий адміністративний суд залишив у чинності рішення судів попередніх інстанцій про визнання недійсним рішення Кабінету міністрів про здійснення соціальних виплат на Донбасі тільки на контрольованих українською владою територіях.

Про це "Українським новинам" повідомили в прес-службі Вищого адмінсуду.

"У пятницю Вищий адмінсуд підтвердив касацію і залишив без змін рішення судів попередніх інстанцій", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, у квітні Київський апеляційний адміністративний суд визнав недійсним рішення Кабінету міністрів про здійснення соціальних виплат у Донецькій і Луганській областях тільки на контрольованих українською владою територіях.

Реклама:

Як повідомлялося, в листопаді Кабінет міністрів доручив перевести з території, підконтрольній бойовикам, всі бюджетні установи, підприємства та організації до 1 грудня.

Цим рішенням Кабмін затвердив тимчасовий порядок фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей.

Раніше міністр соціальної політики Павло Розенко повідомив, що з 1,27 млн жителів Донецької і Луганської областей, які мають право на пенсійне забезпечення, близько 1 млн отримують пенсії на території України.

Щодо можливості відновлення виплати пенсій та соціальної допомоги на тимчасово окупованих територіях Розенко зазначив: "Не ми припинили виплати. Нам створили такі умови. Розгромлено відділення українських банків, припинено діяльність Держказначейства, всіх відділень Пенсійного фонду, соціальних служб".

"Наразі ми фізично не можемо ні завезти туди готівку, ні провести виплати", - сказав він.

"Позиція України така: як тільки на цій території відновиться дія українського законодавства та діяльність органів влади, банків, Казначейства і так далі, ми, безумовно, зробимо все, щоб виплачувати відповідні суми своєчасно і в повному обсязі", - заявив міністр.

У той же час він підкреслив: "На сьогодні такої можливості немає. Все залежить від ефективності Мінського процесу".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: