"МТС Україна" змінює бренд і стає Vodafone

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 11:04

16 жовтня другий за величиною абонентської бази мобільний оператор в Україні оголосив про договір з британським телеком-оператором Vodafone.

Про це пише AIN.UA

Як повідомляється, компанії збираються спільно запустити в Україні цілий спектр сервісів, включаючи послугу мобільного інтернет-доступу на основі 3G-технології.

При цьому "МТС Україна" повністю перейде на бренд Vodafone.

Реклама:

Деталі угоди не розкриваються, але за словами директора з розвитку партнерських ринків Vodafone Стефано Гастаута, згідно з договором, поки майнових змін не відбувалося.

У наглядовій раді "МТС Україна" з'явиться представник Vodafone, також фахівці британської компанії займуть ключові позиції в "МТС".

Окрім іншого, Vodafone допомагатиме "МТС Україна" з маркетингом.

Спочатку два бренди будуть існувати паралельно - повний перехід на Vodafone займе якийсь час.

Однак процес починається вже з сьогоднішнього дня. Поступово на бренд Vodafone будуть переведені власні магазини "МТС Україна" і велика частина дилерських точок продажів.

Новий бренд не буде використовуватися на територіях Сходу країни, які не підконтрольні українській владі.

Запуск 3G під новим брендом стартує вже найближчим часом. Vodafone буде підтримувати, розвивати і оптимізувати українські 3G-мережі, пропонувати українським абонентам нові тарифні плани, в тому числі більш низькі ціни на роумінг і міжнародний напрямок в країнах присутності Vodafone.

Втім, за бажанням абоненти "МТС Україна" зможуть продовжити користуватися старими тарифними планами - перехід на нові тарифи буде здійснюватися за бажанням абонента.

Vodafone - британська компанія, найбільший в світі за обсягом виручки оператор стільникового зв'язку. Ще в 2001 році компанія запустила програму виведення бренду на локальні ринки без додаткових інвестицій.

Зараз за такою схемою Vodafone працює з операторами на Кіпрі, в Австралії, Бельгії, Болгарії, Ісландії, Латвії, Литві, Люксембурзі, Словенії, Фінляндії, Хорватії, Швеції, Швейцарії та Естонії.

"МТС" працює з компанією з 2008 року - з тих пір, як "МТС" отримала ексклюзивний доступ до продуктів і послуг Vodafone для масового та корпоративного ринків.

Нагадаємо, у лютому російський мобільний оператор МТС перевів 100% акцій дочірньої компанії "МТС Україна" у володіння нідерландської Preludium BV, якою володіє належить МТС люксембурзька Allegretto Holding.

Реорганізацію МТС пояснила бажанням розширити можливості залучення інвестицій в "МТС Україна".

На початку липня на ринку з'явилися чутки про те, що українська дочка російської компанії може відмовитися від бренду і стати Vodafone.

А у вересні цього року Vodafone зареєстрував в Україні торговий знак сервісу мобільних платежів M-Pesa.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: