"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Західні банки позбавили пільг не дуже заможних мільйонерів

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 08:55

Західні банки посилюють правила обслуговування рахунків іноземних клієнтів.

Про це пише "Комерсант".

Як повідомляє видання, мінімальний рахунок для обслуговування за тарифами для заможних клієнтів збільшився на 2-8 млн доларів.

Видання зазначає, що зміни, спрямовані на підвищення доходу від обслуговування не найзаможніших власників рахунків, торкнуться не тільки росіян, а й клієнтів з Північної Африки та Близького Сходу.

Реклама:

Раніше 15 жовтня Forbes повідомив, що найбільші швейцарські банки UBS і Сredit Suisse почали масово закривати рахунки російським клієнтам, активи яких становить менше 5 млн доларів.

Щоб зберегти свій рахунок, клієнт зобов'язаний заплатити абонентську плату в розмірі близько тисячі швейцарських франків на місяць. У той же день банки UBS і Credit Suisse спростували цю інформацію і заявили, що не вводили ніяких обмежень.

Тим не менш, джерела "Коммерсанта" розповіли, що клієнти іноземних банків все-таки зіткнулися з жорсткістю, але "дещо іншого характеру".

Співрозмовник видання в одній з компаній, що спеціалізуються на wealth management, розповів, що в кінці вересня компанія отримала повідомлення від двох універсальних швейцарських банків з першої десятки, назви яких він відмовився уточнити.

За словами джерела, в середньому для віднесення клієнта до сегменту заможних банки підняли планку на 2-8 млн доларів.

Таким чином клієнти, що не поповнять рахунки, автоматично переміщаються в більш низький сегмент, де, як правило, стягується фіксована плата за обслуговування рахунку.

Як уточнило джерело газети, нові вимоги вводяться не тільки відносно росіян.

"Першими під "скорочення" потрапили клієнти з Північної Африки і Близького Сходу, звідки йде великий потік капіталу у зв'язку з напруженою геополітичною ситуацією", - пояснив він.

"Росія - друга на черзі, далі перегляду піддадуться клієнти з Німеччини та інших західних країн", - додало джерело.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!