"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд заарештував 94,4% акцій військового НДІ

Четвер, 15 жовтня 2015, 20:52

Печерський районний наклав арешт на 94,44% акцій ДП "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів", які повинні були продати приватному акціонерному товариству "Вентиляційні системи".

Про це йдеться у визначенні суду, оприлюдненому в Єдиному держреєстрі судових рішень, пишуть "Українські новини".

"Посадові особи ФДМ 30 вересня, не враховуючи геополітичну і внутрішню обстановку в Україні, зловживаючи службовим становищем, провели конкурс з продажу держпакету акцій "НДІ", за результатами якого пакет акцій був проданий ПрАТ" Вентиляційні системи "за 16 млн гривень, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження до держбюджету 188 млн гривень", - йдеться в документі.

Військова прокуратура вважає, що посадові особи ФДМ з метою незаконного виведення активів НДІ з держвласності, діючи в інтересах "Вентиляційних систем", на початку 2015 року підготувалди пропозиції Кабміну щодо виключення НДІ з переліку стратегічно важливих підприємств і почали підготовку об'єкта до приватизації.

Реклама:

При цьому ФДМ не включив у статутний фонд "НДІ електромеханічних приладів" вартість земельної ділянки площею 7,1 га в Києві, вартість якої, на думку прокуратури, становить 82 млн гривень.

У документі зазначено, що орієнтовна ринкова вартість об'єктів "НДІ електромеханічних приладів", згідно з доводами прокуратури, становить 122 млн гривень.

Нагадаємо, 8 жовтня Фонд держмайна призупинив підписання договору купівлі-продажу 94,4% акцій державного підприємства "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів" у зв'язку з початком розслідування приватизації Військовою прокуратурою.

Як повідомлялося, прокуратура почала розслідувати продаж ФДМУ 94,4% акцій ДП "НДІ електромеханічних приладів" за 16 млн гривень.

30 вересня ФДМУ продав зазначений пакет акцій НДІ приватному акціонерному товариству "Вентиляційні системи".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: