Через Міненерго "Нафтогаз" може не отримати 300 мільйонів - Яценюк

Четвер, 15 жовтня 2015, 13:10

Міністерство палива та енергетики України своєю позицією поставило під загрозу отримання НАК "Нафтогаз України" кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку на 300 млн доларів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Антикризового енергетичного штабу в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Завтра буде нарада всього Кабміну зі Світовим банком, ЄБРР, МВФ, усіма нашими західними партнерами з питання отримання 300 млн доларів для закупівлі газу на західному кордоні", - заявив Яценюк.

"Тому що позиція Міненерговугілля поставила не просто під питання, а під ризик отримання 300 млн доларів для України. Завтра я планую нараду - ми поставимо в цьому питанні крапку", - сказав він.

Реклама:

Як повідомлялося, Міненерговугілля України має ряд фундаментальних зауважень до плану реформування НАК "Нафтогаз України", запропонованого ЄБРР.

Глава відомства Володимир Демчишин, зокрема, розкритикував положення плану про перехід акцій "Укртрансгазу", "Укрнафти", "Укргазвидобування" з власності держави у власність "Нафтогазу України".

На його думку, такі зміни є ризикованими через велику заборгованість НАК і можливі стягненя з компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: