"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінрегіонбуд: 64% житлового фонду підключені до опалення

Четвер, 15 жовтня 2015, 13:01

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства констатує підключення 64% житлового фонду до опалення.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час засідання антикризового енергетичного штабу.

"Якщо ми пройдемося по всіх областях, то на сьогодні з теплопостачання підключені 67% з соціальної сфери і близько 64% з житлових будинків", - повідомив він.

Зі слів Зубка, найкращі показники показують Вінницька, Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Черкаська, Чернігівська області та Київ.

Реклама:

Найгірші показники із запуску котелень демонструють Дніпропетровськ (16,8%), Донецька (23,9%) Запорізька (22,3%), Одеська (2,3%) і Херсонська (0%).

"Уряд минулого тижня ухвалив рішення про початок опалювального сезону, 18 регіонів одразу ж прийняли таке ж рішення, виключення становили Донецька, Київська, Сумська, Запорізька, Тернопільська, Чернівецька області та Київ", - повідомив він.

З його слів, на сьогодні практично прийняті рішення в обласних центрах про початок опалювального сезону, деякі прийняли із затримкою.

Зубко поінформував, що в Донецькій області лише 4% житлового сектора було підключено до опалення.

Як повідомлялося, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства заявляло про технічну готовність житлово-комунального господарства до опалювального сезону.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: