Cascade Investment купив 5% агрохолдингу Веревського

Четвер, 15 жовтня 2015, 10:25

Cascade Investment придбав 5% в українському агрохолдингу "Кернел", найбільшому вітчизняному виробнику соняшникової олії.

Про це йдеться в повідомленні "Кернел" на Варшавській фондовій біржі, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, Cascade Investment Fund в результаті операцій з купівлі акцій акумулювала на 13 жовтня 2015 року 3,984 млн акцій Kernel Holding SA, що становить 5% від її акціонерного капіталу і кількості голосів на зборах.

Як уточнили агентству в службі соціальної політики та комунікації "Кернел", Cascade Investment Fund не має відношення до Cascade Investment, LLC засновника Microsoft Білла Гейтса.

Реклама:

"Назва схожа, але це різні організації", - зазначили в "Кернел".

"Кернел" - вертикально інтегрована компанія, що працює в агропромисловому секторі України з 1994 року.

Виробляє соняшникову олію, здійснює дистрибуцію бутильованої олії в країні під торговими марками "Щедрий Дар", "Стожар", "Чумак Золота", експорт олії й зернових, а також надає послуги зі зберігання зернових і олійних культур на елеваторах.

Агрохолдинг за дев'ять місяців 2015 фінансового року отримав чистий прибуток 85,5 млн доларів проти чистого збитку в розмірі 67,6 млн доларів за той же період 2014 фінроку.

Виручка збільшилася на 1% - до 1,838 млрд доларів, а показник EBITDA зріс в 2,5 разу, становивши 338 млн доларів.

Найбільшим акціонером "Кернел" через Namsen LTD виступає голова ради директорів Андрій Веревський - 39,21%, ще 6,01% належить фонду ING OFE.

Акції "Кернела" котируються на основному майданчику Варшавської фондової біржі з листопада 2007 року. Їх курс на закриття 13 жовтня складав PLN53 (14,4 долара) за штуку, таким чином куплений Cascade Investment пакет оцінюється приблизно в 57,38 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: