РФ сподівається, що Україна не закуповуватиме газ за реверсом

Середа, 14 жовтня 2015, 16:03

Міненерго РФ розраховує, що Україна в майбутній осінньо-зимовий період не закуповуватиме реверсного газу.

Про це повідомив журналістам глава міністерства Олександр Новак, коментуючи нещодавнє відновлення закупівлі газу "Нафтогазом" у "Газпрому", передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми, звісно, зацікавлені в постачанні газу безпосередньо. Перша передоплата вже надійшла, російський газ із понеділка вже пішов в Україну. На наш погляд, це позитивний момент, який дасть змогу до початку осінньо-зимового періоду частково збільшити обсяги постачання газу", - заявив Новак.

Він заявив, що "найголовніше, щоб "Нафтогаз" в осінньо-зимовий період знайшов ресурси для оплати постачання газу в зимовий період".

Реклама:

"А окрім Росії та "Газпрому", потреби України в газі в зимовий період навряд чи будуть забезпечені, я навіть точно можу сказати, що не будуть забезпечені за рахунок реверсу", - сказав міністр.

"Ми вважаємо, що це - право України, звідки їй брати газ. На жаль, в рішенні про те, де купувати газ, економіка мало враховується", - повідомив Новак.

Він заявив, що протягом третього кварталу Україна купувала газ на 30 доларів дорожче, ніж їй пропонували купувати російський газ.

"На наш погляд, це неправильно, тому що за ті самі гроші вони могли купити більше газу і закачати його до ПСГ. Що ж до реверсу з боку Польщі, Угорщини та Словаччини, то, як ви знаєте, весь цей реверс на дві треті відбувається за рахунок постачання російського газу в Європу", - додав він.

Як відомо, 12 жовтня "Газпром"  відновив експорт газу до України після тримісячної перерви.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!