Україна та Казахстан домовились про співпрацю в авіаційній сфері

Середа, 14 жовтня 2015, 16:29

ДК "Укрспецекспорт", що входить до складу "Укроборонпрому", та ТОВ "Казахстанська авіаційна індустрія" підписали угоди про співробітництво в авіаційній сфері.

Відповідний документ сторони підписали 9 жовтня 2015 року в Астані, повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

"Нові ринки збуту, нові замовлення та збільшення обсягів виробництва літаків "АН" - такі перспективи підписання нової угоди про співробітництво", - йдеться у повідомленні.

"Українські "Ани" користуються попитом по всьому світу і ми будемо задовольняти цей попит. Відкривши відповідні представництва та розгорнувши сервісні центри по різних континентах ми збільшимо їх конкурентоспроможність та повернемо галузь авіабудівництва України на чільні світові позиції", - заявив генеральний директор "Укроборонпрому" Роман Романов.

Реклама:

Як наголошується, українсько-казахське співробітництво, перш за все, передбачає організацію на базі Авіаційно-технічного центру ТОО "КАІ" (м. Астана) сервісного центру з технічного обслуговування і ремонту літаків ДП "Антонов" та виробничу кооперацію у виготовленні комплектуючих до цих літаків.

"Також сторони домовились про розробку і виробництво безпілотних літальних апаратів цивільного і військового призначення та вирішили питання постачання, ремонту і технічного обслуговування авіаційних тренажерних комплексів", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: