Baker&McKenzie допомагатиме Фонду держмайна з приватизацією ОПЗ

Вівторок, 13 жовтня 2015, 19:20

Фонд державного майна і "Одеський припортовий завод" залучили міжнародну юридичну компанію Baker&McKenzie в якості радника для приватизації заводу.

Про це йдеться в повідомленні ФДМ пишуть "Українські новини".

"Це має бути не просто приватизація, потрібно досягти видатної мети - з одного боку продати підприємство таким чином, щоб забезпечити його подальший розвиток і стабільну роботу, а з іншого - продати за найвищою ціною, яка може існувати для такого підприємства. І радник повинен підготувати об'єкт до приватизації таким чином, щоб досягти цих цілей", - заявив керуючий партнер міжнародної юридичної компанії Baker&McKenzie Сергій Піонтковський.

За його словами, радник спочатку вивчатиме роботу підприємства і вносити корективи в його бізнес-план, а також вибудовуватиме модель оцінки підприємства і проводити аудит, щоб розібратися з його сильними і слабкими сторонами.

Реклама:

На думку Піонтковського, ціна підприємства буде залежати від того, наскільки успішно ОПЗ буде підготовлений до приватизації, зокрема, як вирішиться питання з його заборгованістю, і чи буде знайдений ефективний механізм для зняття боргового навантаження.

Як повідомлялося, раніше Фонд державного майна вибрав інвестиційний банк UBS (Швейцарія) для супроводу приватизації великого виробника аміаку і карбаміду Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область).

Голова Фонду державного майна Ігор Білоус прогнозує, що продаж ОПЗ відбудеться наприкінці січня - початку лютого 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: