Мінфін поклав 200 мільйонів від Німеччини на депозит в "Укргазбанку"

Четвер, 1 жовтня 2015, 10:02

Міністерство фінансів розмістило кошти в обсязі 200 млн доларів, надані Україні урядом Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW, на депозитному рахунку АБ "Укргазбанк".

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

"У рамках реалізації відповідальної політики з використання бюджетних коштів та здійснення заходів з управління поточною валютною ліквідністю, Міністерство фінансів здійснило підготовку до першої у цьому році транзакції з розміщення тимчасово вільних коштів державного бюджету на банківському депозиті, деномінованому в доларах", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, кредит KfW, що має гарантії уряду Німеччини, був наданий уряду України згідно з угодою, яка була підписана на початку вересня 2015 року. Мета кредиту - підтримка бюджетних потреб України.

Реклама:

"Водночас, з огляду на накопичення валютних та гривневих залишків на єдиному казначейському рахунку уряду, для ефективного використання кредиту KfW, уряд України прийняв рішення про розміщення цих, тимчасово вільних бюджетних коштів, на депозитному банківському рахунку", - повідомили в Мінфіні.

Як наголошується , цей захід відповідає пріоритетам більш широкої програми співробітництва з міжнародними фінансовими партнерами України, спрямованої на забезпечення комерційного фінансування НАК "Нафтогаз України" газу через диверсифіковані джерела.

Зокрема, уряд Німеччини запропонував, щоб частина коштів з позики KfW була використана для внесення додаткової валютної ліквідності у банківську систему.

"Це, в свою чергу, допоможе залучити "Нафтогазу України" необхідні кредитні ресурси в українських банках на покриття тимчасового касового розриву, викликаного потребою в закупівлі газу", - йдеться у повідомленні.

"І, таким чином, дозволить "Нафтогазу" впевнено профінансувати програму закачування газу у підземні сховища в останні тижні перед початком опалювального сезону для успішної підготовки та проходження зимового періоду Україною", - повідомляє прес-служба.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: