"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов хоче купити у росіян Дніпродзержинський коксохім

Середа, 9 вересня 2015, 20:34

Міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній "Метінвест", що входить до групи СКМ Ріната Ахметова, подала заявку в Антимонопольний комітет України про дозвіл на придбання "Дніпродзержинського коксохімічного заводу", який контролює російська група "Євраз".

Про це під час прес-туру на Північний гірничо-збагачувальний комбінат повідомив журналістам генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков, передає УНІАН.

"У нас є інтерес до цього підприємства, тому ми звернулися з відповідною заявкою в Антимонопольний комітет України а також Сербії на придбання цього підприємства. Поки відповіді з АМКУ ми не отримали. Сьогодні Дніпродзержинський коксохімзавод нам не належить", - заявив Риженков.

За його словами, "у підприємств компанії "Метінвест" у зв'язку з подіями на сході України виникли проблеми із забезпеченням коксом".

Реклама:

"Знаємо, що періодично відбувається з Авдіївським коксохімом, Донецьким і Єнакіївським підприємствами. Варіантів доставки коксу на наше підприємство є кілька. Це Китай - звідки ми доставляли кокс минулого року, і з Росії", - сказав він.

"Враховуючи те, що Дніпродзержинський коксохімзавод виробляє продукцію, яка не потрібна самому "Євразу", ми зараз практично весь обсяг продукції цього підприємства викуповуємо для "Метінвесту", - заявив Риженков. Він також повідомив, що мова йде про більш ніж 400 тисяч тонн коксу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: