Ціна на Brent наблизилася до 50 доларів за барель

Середа, 9 вересня 2015, 09:06

Світові ціни на нафту помірно підвищуються в середу, при цьому нафта марки Brent знову впритул наближається до позначки в 50 доларів за барель за підтримки оптимізму на біржах Азії, пов'язаного з надіями на стабілізацію ситуації в Китаї.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 07.42 за московським часом вартість жовтневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI підвищувалася на 0,5%, досягаючи значення 46,17 долара за барель.

Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent росла на 0,72%, до 49,84 долара за барель.

Реклама:

Останній раз вартість Brent перевищувала позначку 50 доларів 4 вересня.

У середу вранці тон торгів задають азіатські фондові ринки, які демонструють упевнене зростання, а японський індекс Nikkei піднімається більш, ніж на 5% на тлі зниження побоювань за ситуацію на фондових ринках КНР.

"Впевнене зростання в Китаї провокує відновлення, - заявив агентству Блумберг директор з торгівлі ф'ючерсами Mizuho Securities USA Inc. в Нью-Йорку Боб Йогер. - На китайський ринок дивляться як на міру попиту".

У той же час оптимізм стримує занепокоєння щодо надлишку пропозиції на нафту.

У цьому світлі інвестори звернули увагу на заяви міністра енергетики Мексики Педро Хоакіна Колдуелла, зроблені у вівторок, про те, що країна не розглядає для себе можливість скоротити нинішній рівень видобутку нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!