"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський банк, що відкрив у Криму найбільше відділень - "лопнув"

Вівторок, 8 вересня 2015, 17:09

8 вересня 2015 року настав страховий випадок відносно кредитної організації Публічне акціонерне товариство Комерційний банк "Смолевич". 

Про це повідомив департамент громадських зв'язків державної корпорації "Агентство зі страхування внесків", пишуть "Крим.Реалії".

Банк зареєстрований у 1990 році в місті Рославль Смоленської області.

У прес-службі підкреслили, що вказаний банк є учасником системи обов'язкового страхування внесків, і кожен його вкладник, у тому числі індивідуальний підприємець, має право на отримання в найкоротші терміни страхового відшкодування.

"Страхове відшкодування виплачується вкладникові у розмірі 100 відсотків суми всіх його рахунків (вкладів) у банку, в тому числі, відкритих для здійснення підприємницької діяльності, але не більше 1,4 млн рублів у сукупності. Сума, що не компенсована страховкою, погашатиметься під час ліквідації банку у складі вимог кредиторів першої черги", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що виплати почнуться не пізніше 22 вересня 2015 року.

Заяви про виплату страхового відшкодування можуть подаватися вкладниками протягом усього періоду ліквідації банку, який складає в середньому два роки.

"Агентство зі страхування внесків" закликає вкладників банку "Смолевич" виявляти спокій і запевняє, що виплати почнуться в зазначений термін.

Банк "Смолевич" відкрив на території анексованого Росією Криму 7 відділень: у Сімферополі, Алушті, Ялті, Феодосії, Керчі, Севастополі, Євпаторії. У той же час, на території Росії відкриті 5 відділень банку.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: