"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українцям обіцяють зростання цін на хліб, м'ясо і молоко на 5%

Понеділок, 7 вересня 2015, 14:30

Ціни на хліб в Україні до кінця 2015 року зростуть у межах 5%, сезонне зростання цін на всю молочну продукцію складе до 5%, яйця - 5-7%.

Про це повідомив директор департаменту продовольства Міністерства агарної політики і продовольства Дмитро Шульмейстер, передає "Інтерфакс-Україна".

Глава відомства Олексій Павленко в свою чергу додав, що зростання цін на соціально значущі сорти хліба не очікується у зв'язку з падінням цін на пшеницю на світових ринках.

"По хлібу ми не бачимо підстав для зростання цін на соціальні сорти", - сказав він.

Реклама:

За словами міністра, очікується також стабільна ситуація на ринку соняшникової олії, в той час як ціни на цукор можуть вирости.

"Але це більше психологічний фактор. Ми плануємо з цим працювати ... Готівкового цукру і цукру, який справлять, буде достатньо", - додав міністр.

Крім того, за словами Павленка, Україна скоротила споживання хліба в поточному році на 6%, тому що "в раціоні з'являється велика частка м'яса, овочів, молока".

Павленко додав, що за всіма видами продовольчої продукції України самодостатня, а за деякими виробляє більше ніж, споживає.

"Ми в 2,5 рази більше виробляємо, ніж споживаємо", - додав він.

Нагадаємо, раніше Павленко заспокоював українців, що до кінця року хліб в Україні не дорожчатиме

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: