ЄБРР схвалив виділення Україні 300 мільйонів на закупівлю газу

Середа, 30 вересня 2015, 17:08

Рада директорів ЄБРР затвердила проект, що передбачає надання НАК "Нафтогаз України" кредиту під державні гарантії у розмірі до 300 млн доларів на закупівлю газу на європейському ринку для заповнення сховищ на опалювальний сезон.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив провідний радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов.

За його словами, таке рішення рада директорів банку ухвалила на засіданні в середу.

Раніше банк зазначав, що цей кредит сприятиме посиленню енергетичної безпеки України за рахунок диверсифікації постачальників і маршрутів постачання природного газу та тісно пов'язаний з попереднім спільним проектом з "Нафтогазом", підписаним у 2014 році та передбачають модернізацію і ремонт західної частини магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" - одного з головних елементів газотранспортної системи України.

Реклама:

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду в середу повідомив, що у разі схвалення кредиту ЄБРР, "Нафтогаз" за процедурами банку проведе тендер, щоб на 300 млн доларів придбати газ на західному кордоні.

Яценюк наголосив, що вже накопичив на рахунку 500 млн доларів, а прийняття рішення ЄБРР дозволить розблокувати і отримати ще 500 млн доларів від Світового банку під держгарантії на закупівлю газу.

"Таким чином, сумарний пакет фінансових засобів, необхідний для того, щоб пройти зиму, становить близько 1,3 млрд доларів, з яких 500 млн доларів - вже на рахунку", - сказав прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: