"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Аерофлот" винен України 250 мільйонів гривень за польоти до Криму

Середа, 30 вересня 2015, 16:28

За підсумками 2014 року російська авіакомпанія "Аерофлот" зобов'язана виплатити Україні 250 млн гривень за незаконні польоти до окупованого Криму.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов.

"Як всім відомо, Державна авіаційна служба протягом 2014-2015 року накладала адміністративні штрафи на "Аерофлот" і інші російські авіакомпанії за незаконні польоти до Криму", - написав Пєтухов.

За його словами, за кожний переліт накладався штраф у розмірі 136 тисяч гривень.

Реклама:

"В цілому, за підсумками 2014 року, один тільки "Аерофлот" був зобов'язаний виплатити Україні понад 250 мільйонів гривень", - заявив заступник міністра юстиції.

АЭРОФЛОТ обманывает своих акционеров????Как всем известно Государственная авиационная служба на протяжении 2014-2015...

Posted by Sergiy Petukhov on 29 сентября 2015 г.

"Протягом року російська авіакомпанія оскаржувала рішення Державіаслужби в судах України, намагаючись зупинити виконавче провадження. ДАС незмінно вигравала судові процеси за всіма постановами щодо накладення штрафів, а було їх, на секундочку, близько двох тисяч штук", - сказав Пєтухов.

Він також зазначив, що кілька з них нещодавно "загорнув" через процесуальні моменти ВАСУ, але суті це не змінює.

"Тисячі штрафів за польоти в Крим і зобов'язання виплатити десятки мільйонів доларів - не найприємніша новина для акціонерів компанії. До того ж ця сума зростає щодня майже на мільйон гривень", - підсумував заступник міністра юстиції України.

Як відомо, Україна ввела санкції проти 25 російських авіакомпаній, у тому числі "Аерофлот", "Трансаеро" і S7 через їхні польоти в окупований Крим.

У відповідь на це РФ заборонила п'яти українським компаніям, яким заборонені польоти до/з РФ, але список може бути розширений, "якщо Україна буде вводити подальші обмеження щодо російських авіакомпаній". 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: