РФ чекає підписання Києвом зимового пакета - Новак

Середа, 30 вересня 2015, 15:43

Російська сторона все ще чекає підписання Києвом тристороннього протоколу про умови постачань російського газу цієї зими.

Про це повідомив журналістам міністр енергетики Олександр Новак, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз, як зазначено, м'яч на стороні України. З нашого боку протокол підписаний і з боку Єврокомісії. Ми вважаємо, що протокол підписаний, колеги можуть сміливо працювати, тим паче, що увесь протокол на базі чинних угод. Ніщо не заважає платити їм і сьогодні", - сказав він.

Новак також додав, що "Газпром" відповідно також ще не отримав від "Нафтогазу" 500 млн доларів, передбачених зимовим пакетом для закачування газу в підземні сховища.

Реклама:

Як повідомлялося, в минулу п'ятницю РФ, ЄК і Україна погодили умови нового зимового пакета для України. Україна має закупити в жовтні 2 млрд кубометрів газу для закачування в ПСГ.

Необхідні грошові кошти - орієнтовно 500 млн доларів будуть надані українським урядом "Нафтогазу", а "Нафтогаз" використає ці кошти для закупівлі газу в "Газпрому".

Російський уряд зобов'язується знизити ціну газу для України в четвертому кварталі 2015 року і в першому кварталі 2016 року до рівня, конкурентного з суміжними державами, шляхом зниження експортного мита.

Єврокомісія зобов'язується продовжувати зусилля із мобілізації необхідного фінансування від європейських і міжнародних фінансових інститутів для закупівлі газу впродовж зимового періоду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!