Російська "ЮТейр" планує збільшити кількість рейсів до України

Середа, 30 вересня 2015, 12:48

Російська авіакомпанія "Ютейр" планує збільшити кількість рейсів в Україну.

Про це пише Прайм.

Як повідомляється, "Ютейр" виявився фактично єдиним великим російським авіаперевізником, що зберіг право працювати на цьому маршруті. І тепер компанія поспішає скористатися можливостями, що з'явилися.

Протягом двох тижнів вона прийме остаточне рішення про підвищення кількості рейсів. Точна кількість додаткових вильотів компанія поки не повідомляє.

Реклама:

Зараз компанія здійснює три рейси в Україну в день - два в Київ і один до Львова, з 25 вересня в її розкладі стоїть рейс Сургут-Київ по неділях.

На цих напрямках авіакомпанія використовує літаки Boeing-737-500 і ATR-72-500. Таким чином, в середньому на місяць послугами авіакомпанії за цим напрямком користується близько 500 осіб на день.

Для порівняння, за даними Росавіації, за перші сім місяців року, в Україну і назад російські авіакомпанії перевезли близько 600 тис осіб, що приблизно відповідає 2800-3000 чоловік в день.

Як зазначається, свої послуги щодо перельотів Москва-Київ готові пропонувати і зарубіжні авіакомпанії.

Найбільш імовірними конкурентами можуть бути авіакомпанії Туреччини, Білорусії, Молдавії, Прибалтики та Польщі.

Білоруська "Бєлавіа" вже заявила про намір збільшити транзит пасажирів між Москвою і Києвом.

Турецька авіакомпанія Turkish Airlines повідомила, що поки не розглядає можливість збільшення числа рейсів між Москвою і Україною, проте така можливість в принципі не виключається.

Як відомо,Україна ввела санкції проти 25 російських авіакомпаній, у тому числі "Аерофлот", "Трансаеро" і S7 через їхні польоти в окупований Крим.

28 вересня Державна авіаційна служба України розіслала російським авіакомпаніям, які потрапили під санкції відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України, попередження про заборону польотів до України з 25 жовтня 2015 року.

29 вересня Російське федеральне агентство повітряного транспортуповідомило українські компанії про заборону польотів в/з Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: