У Держрезерві кажуть, що зекономили для держави більше 118 мільйонів

Середа, 30 вересня 2015, 09:54

У квітні 2015 року Держрезервом проводилась процедура закупівлі 18 тисяч тонн дизельного палива, переможцем якої було визнано ТОВ "Вог Аеро Джет" за ціною 23 970 гривні за тонну з ПДВ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держрезерву.

У зв’язку з оскарженням учасниками тендеру процедури торгів та закінчення установленого законом строку для підписання договору, підписання договору стало можливим лише після набрання чинності рішення суду з даного питання.

Проте, варто відмітити, що за результатами відкритих переговорів керівництва Держрезерву та переможця тендеру ТОВ "Вог Аеро Джет", виходячи з принципів прозорості та недопущення корупції, сторонами погоджено зменшення ціни закупівлі на 30%.

Реклама:

Практика прозорості та відсутність корупційної складової дозволила зекономити для держави понад 118 мільйонів гривень.

Замість акцептованої суми у розмірі  431,46 млн грн, згідно положень  додаткової угоди  цю суму зменшено до 313,36 млн грн.

Як пишуть "Наші гроші", суд зобов’язав Державне агентство резерву підписати договір з ТОВ "Вог Аеро Джет" вартістю 431,46 млн грн. щодо придбання дизельного палива. 

27 липня закупівлю розблокувала ухвала Київського апеляційного адмінсуду, якою скасовано заборону на укладання договору з "Вог Аеро Джет". Але договір так і не підписали.

Держрезерв повідомив "Вог Аеро Джет", що не міг укласти з ним договір, оскільки у період 14.05.2015 року по 03.07.2015 року на підприємстві був відсутній керівник, а строк, відведений законом на підписання договору, сплив 30 червня.

Згодом Держрезерв пішов на поступки і продовжив строк дії пропозиції "Вог Аеро Джет" до 1 жовтня, що дало можливість укласти договір.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: