"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Греф прогнозує "непрості" часи для банків Росії

Четвер, 3 вересня 2015, 15:36

Російські банки аж до кінця першого півріччя 2016 залишаться в непростій ситуації через складну макроекономічну ситуацію в країні і зовнішні негативні фактори.

Так вважає глава "Сбербанку" Герман Греф, пише Прайм.

"Скоріш за все, наступного року ситуація буде значно більш стабільна, ніж у цьому. Для банків дуже непростим буде ще кінець цього року і перше півріччя наступного року - потім все-таки ми побачимо хоч якусь стабілізацію", - сказав Греф.

В якості негативного фактора тут виступає рецесія.

Реклама:

"Наш прогноз, який найбільш реалістичний, виходить з того, що в наступному році економічне зростання буде приблизно мінус 0,5%. Ми поки не бачимо джерел для того, щоб наступного року відбулося дуже серйозне відновлення", - вважає глава найбільшого російського банку .

"Звичайно, багато в чому макроекономічна ситуація буде визначатися динамікою цін на нафту - тут я не великий песиміст. Я не підтримую ті прогнози, які говорять, що ціни на нафту впадуть до 20-30 доларів. За моїми оцінками і нашими дослідженнями, швидше за все, ціна буде триматися в районі 50-60 доларів за барель, але це необхідний мінімум для того, щоб все-таки нам продовжувати розвиватися", - додав він.

При цьому Греф закликав владу до прискорення структурних реформ в економіці РФ.

"Тільки ліквідація цих серйозних диспропорцій, які в економіці накопичилися, нам дають стійкі довгострокові темпи зростання. Без цього в перспективі трьох-чотирьох-п'яти років, чесно кажучи, я не бачу високих темпів зростання", - пояснив Греф.

"Волатильність триває, фінансова криза і криза, пов'язана з тим, що економіка Китаю буде сповільнюватися, в Європі якщо не стагнація, то дуже слабкий розвиток - це все не стимулює розвиток нашої економіки. У цих умовах є тільки один рецепт - займатися підвищенням власної конкурентоспроможності, зниженням витрат і підвищенням продуктивності праці", - додав глава Сбербанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!