"Нафтогаз" збільшить транзитні позови до "Газпрому" в Стокгольмі

Вівторок, 29 вересня 2015, 20:26

"Нафтогаз" збільшить розмір позовних вимог до "Газпрому" в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма за контрактом 2009 року на транзит газу у зв'язку із заниженими обсягами транзиту.

Про це йдеться в річному звіті "Нафтогаза".

"Грошові вимоги "Нафтогазу" до "Газпрому" в арбітражі за контрактом на транзит газу становлять всього більше 11,7 млрд доларів. Ці вимоги стосуються невиконання умов контракту до 2015 року і будуть розширені з урахуванням претензій 2015 року", - йдеться в документі.

Згідно зі звітом, мінімальний обсяг газу, який "Газпром", відповідно до контракту, повинен щорічно транспортувати по території України, становить 110 млрд куб. м, тоді як в 2009-2013 роках він дорівнював в середньому 94 млрд куб. м, а в 2014-му знизилися до 62 млрд куб. м.

Реклама:

"Нафтогаз" вимагає призначення компенсації за недопоставку обсягів газу для транзиту, в т. Ч. З урахуванням того, що тариф на його транзит залежить від обсягу транспортованого газу ", - наголошується в звіті.

Претензії "Нафтогазу" до "Газпрому" в Стокгольмському Арбітражі стосуються також положень контракту на постачання газу в Україну.

"Нафтогаз" вимагає від "Газпрому" повернення понад 12 мільярдів доларів за газ, куплений у "Газпрому" протягом 2010-2014 років за цінами вище ринкових", - вказується в звіті "Нафтогазу".

Таким чином, зі звіту компанії випливає, що її позовні вимоги до "Газпрому" сумарно можуть становити 23,7 мільярда доларів.

Нагадаємо, "Газпром" і "Нафтогаз" судяться в в Стокгольмському арбітражі з червня 2014 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!