"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МАУ поверне гроші пасажирам, які купили квитки на рейси в РФ

Вівторок, 29 вересня 2015, 18:17

Авіакомпанія "МАУ" ухвалила рішення повернути гроші пасажирам, які купили квитки на рейси в міста Росії, заплановані на дати після 24 жовтня, у зв'язку з введенням заборони на польоти українських компаній до Росії з 25 жовтня.

Про це повідомила корпоративний прес-секретар МАУ Євгенія Сацька, пише "УНІАН".

"Компанія проведе повернення вартості перевезення у відповідності з умовами застосування тарифу, якщо заплановане перевезення мало завершитися до 24 жовтня 2015 року включно, - сказала Сацька.

Крім того, за її словами, компанія проведе повне повернення вартості перевезення, незалежно від умов застосування тарифу, включаючи аеропортові, паливні та інші збори, за винятком сервісного збору, якщо перевезення мало початися після 24 жовтня 2015 року.

Реклама:

Сацька повідомила, що МАУ поверне вартість так званих "невикористаних ділянок" польоту, якщо перевезення мало завершитися після 24 жовтня, і за запитом пасажира перебронює квитки до/з Росії на більш ранню дату, що передує даті заборони на виконання польотів без додаткового сервісного збору та інших доплат.

"За бажанням пасажира в разі транзитного перевезення з/до РФ через Київ в інші країни МАУ дозволить використання авіаквитка без ділянки Київ - пункт в РФ або у зворотному напрямку, - зазначила Сацька.

Також, за її словами,  за бажанням пасажира МАУ дозволить заміну авіаквитка з/до РФ в Київ та у зворотному напрямку на виліт в Київ з Мінська, Риги, Вільнюса або Гельсінкі або в зворотному напрямку без доплат.

Крім того, за запитом пасажира і за наявності технічної можливості МАУ здійснить пересадку пасажира на альтернативні маршрути до/з РФ через інші країни, наголосила Сацька.

Нагадаємо, 29 вересня, авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" отримала офіційне повідомлення від Федерального агентства повітряного транспорту Російської Федерації (Росавіації) про заборону польотів міста в РФ з 25 жовтня поточного року.

Як відомо,Україна ввела санкції проти 25 російських авіакомпаній, у тому числі "Аерофлот", "Трансаеро" і S7 через їхні польоти в окупований Крим.

28 вересня Державна авіаційна служба України розіслала російським авіакомпаніям, які потрапили під санкції відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України, попередження про заборону польотів до України з 25 жовтня 2015 року.

29 вересня Російське федеральне агентство повітряного транспортуповідомило українські компанії про заборону польотів в/з Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: