Фірма Григоришина отримає від "Укренерго" 10 мільйонів на ремонт підстанції

Понеділок, 28 вересня 2015, 09:30

Північна електроенергетична система ДП "НЕК "Укренерго" за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ "Енерджі інжиніринг" про реконструкцію підстанції "Полтава" на 9,91 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, роботи на підстанції "Полтава" потрібно виконати до кінця року.

"Енерджі інжиніринг" має замінити вимикач на елегазовий, а також три трансформатори струму на елегазові типу SAS 362. Вартість угоди майже вдвічі вища від очікуваної вартості закупівлі 5,39 млн грн, яку встановив замовник при оголошенні тендеру в червні.

Реклама:

Фірма "Енерджі Інжиніринг" була створена в 2006 році під назвою "ДП Лео" і зареєстрована у Луганську, хоча засновниками були Юрій Бондаренко та Едуард Паскевич з Кременчука Полтавської обл.

У 2007 році основним власником стало ТОВ "Група "Енергетичний стандарт"-Україна" Костянтина Григоришина, а в 2012 році фірму переоформили на кіпрську "Сетемпіо Холдінгс Лімітед", яка лишається власником і понині.

Єдиним допущеним конкурентом було харківське ТОВ фірма "Вектор ХХІ", засновником і керівником якого є Олександр Кривий.

Також на тендер подавалося ТОВ "Проматом", але його пропозиція була відхилена через перевищення строку виконання робіт і неповний пакет документів.

"Проматом" був заснований компанією "Energy Standard Group S.A." Григоришина, а потім перереєстрований на кіпрські офшори "Кінтук холдінг лімітед", "Мораіс інвестментс лімітед" і "Рафтена трейдінг лімітед".

Директором Північної електроенергосистеми "Укренерго" на початку липня став В’ячеслав Бінд. Останній рік він працював заступником директора міськводоканалу Сум. У цьому місті групі Григоришина належить обленерго та СНПО ім. Фрунзе.

Департамент закупівель та договірної роботи "Укренерго" нещодавно очолив  Ігор Вінніков, що раніше був директором ТОВ "Енерджі Сервіс". Призначення відбулось у рамках заповнення "Укренерго" представниками групи Григоришина.

У тому числі керівником став Юрій Касіч, який ініціював закупівлю держкомпанією трансформаторів на 2 млрд грн, єдиним виробником яких в Україні є "Запоріжтрансформатор" Григоришина.

Нагадаємо, у червні 2015 року НАЕК "Енергоатом" за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ "Запоріжтрансформатор" на постачання обладнання на загальну суму 266,19 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: