Чиновники енергокомпанії розікрали 280 мільйонів - МВС

Субота, 26 вересня 2015, 15:42

Працівниками департаменту протидії злочинності у сфері економіки МВС України викрито схему розкрадання державних коштів службовими особами однієї з Енергогенеруючих компаній України на загальну суму понад 280 млн гривень під час виконання 3-D робіт.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

"З грудня 2013 року існувала схема розкрадання коштів посадовцями державного підприємства шляхом перерахування їх на рахунки фіктивних підприємств та в подальшому були переведені в готівку. Загалом за виконані сейсморозвідувальні 3D дослідження перераховано понад 280 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, слідством встановлено повну схему протиправної діяльності "ділків", які використовуючи фіктивні документи, здійснили розкрадання державних коштів Енергогенеруючого підприємства України.

Реклама:

25 вересня 2015 працівниками Департаменту ПЗСЕ МВС України спільно з Головним слідчим управлінням МВС України було проведено санкціоновані обшуки в офісних та жилих приміщеннях службових осіб.

"Під час обшуків було вилучено документацію, що підтверджує протиправну діяльність, готівкові кошти в сумі 82,6 тисяч доларів, 1 тисячу євро, 566,9 тисяч гривень, 2 золотих злитки загальною вагою 2 кг, ноутбук, персональний комп’ютер, 5 магнітних носіїв та 7 печаток суб’єктів господарювання", - повідомляє прес-служба.

У МВС повідомили, що раніше за вказаним фактом ГСУ МВС України було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

"Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Наразі одному з керівників вже повідомлено про підозру, слідчі дії тривають", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: