Прямих переговорів із "незадоволеними" кредиторами не буде - Яресько

Субота, 26 вересня 2015, 11:10

Україна не веде і не вестиме жодних прямих переговорів з окремими кредиторами, які можуть висловлювати невдоволення у зв'язку з угодою про реструктуризацію боргу, або із власниками "російського боргу".

Про це заявила в коментарі "Укрінформу" в Вашингтоні міністр фінансів Наталія Яресько.

За її словами, всі питання вирішуються через Спеціальний комітет кредиторів.

"Жодних перемовин. Вони з нами не мали будь-яких проблем, вони вели переговори з так званим Спеціальним комітетом кредиторів, і я думаю, що вони домовляться з ним", -  підкреслила Яресько, відповідаючи на запитання, чи спілкується Київ із кредиторами, які не погоджуються з умовами реструктуризації.

Реклама:

Отже, за її словами, це питання стосується відносин між кредиторами. Відповідаючи на запитання щодо власників так званого трьохмільярдного "російського боргу", який не увійшов до загальної суми реструктуризації, Яресько зауважила, що Україна дотримується принципу рівності між кредиторами у врегулюванні боргових питань.

"Ми не проводимо сепаратних переговорів ні з ким, окрім Спеціального комітету. Хто хотів брати участь у роботі в цьому форматі, той брав. У нас є сотні й сотні кредиторів. Російська сторона - так звані утримувачі російських облігацій не брали участі - і це був їхній вибір", - наголосила міністр.

Зараз, за її словами, все відбувається за передбаченою процедурою. "Ми поінформували всіх через "Custodian system", і зараз проходить процедура голосувань. Окремі переговори не ведуться ні з ким, бо рівність в цьому процесі дуже й дуже важлива - як для нас, так і для інших кредиторів, і взагалі навіть для Міжнародного валютного фонду. Ми цього дотримуємося", - підсумувала Яресько.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!