Жуляни можуть втратити 30% доходу через санкції проти РФ

П'ятниця, 25 вересня 2015, 13:45

Якщо санкції проти Росії будуть застосовані до авіакомпаній, які літають в аеропорт Київ (Жуляни), він втратить 30% доходів.

Про це в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ" заявив голова ради директорів аеропорту Денис Костржевський.

"Літаючи до нас три рази в день, "Трансаеро" платила аеропорту близько 7-7,5 млн гривень на місяць. При цьому планували збільшити кількість рейсів до п'яти. Якщо санкції будуть застосовані, ці гроші наше підприємство недоотримає. Відповідно бюджет Києва втрачає 2,5 млн гривень податків щомісяця", - сказав він.

При цьому, за його словами, ця ситуація не має відношення до транзиту аеропорту. "Все, що я сказав вище актуально для кінцевих польотів в наш аеропорт", - зазначив Костржевський.

Реклама:

"Але, якщо встати на місце російської авіакомпанії, то можна припустити, що їхні юристи зараз думають, як сьогодні, чи завтра буде трактуватися цей указ. Я думаю, вони будуть рекомендувати керівництву взагалі не літати в Україну. Оскільки сьогодні тут обмежують тільки транзит, а завтра хтось встане не з тієї ноги і повністю заборонить польоти. І заарештують літаки, які на той момент будуть в Україні", - сказав він.

"Такі ризики у них є, і я думаю, що вони є суттєвими при прийнятті рішення щодо подальшої роботи в Україні", - заявив глава ради директорів аеропорту.

Він також підкреслив, що офіційного роз'яснення, про те, як будуть застосовуватися санкції, досі немає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: