Коломойський хоче відсудити у "Укртранснафти" 255 мільйонів

П'ятниця, 25 вересня 2015, 10:27

ПАТ "Укртатнафта" просить Господарський суд Києва стягнути з ВАТ "Укртранснафта" невизнаний держкомпанією борг за договорами на оренду резервуарів для зберігання технологічної нафти в розмірі 255,752 млн гривень.

Про це журналістам повідомив виконуючий обов'язки генерального директора "Укртранснафти" Роман Сидорак, передають "Українські новини".

За його словами, крім "Укртатнафти" аналогічні позови подали компанії НПК "Галичина" і "Нафтохімік Прикарпаття".

Він підкреслив, що "Укртранснафта" у цих справах подала зустрічні позови.

Реклама:

"Ми подали зустрічні позови (у всім трьох справах). Ми вимагаємо скасувати ці договори, визнати їх недійсними у зв'язку з їх вдаваністю", - зазначив Сидорак.

З його слів, всі 3 договори між "Укртранснафтою" і вищевказаними компаніями були укладені на надання послуг оренди резервуарів, але по своїй суті є договорами на зберігання, тому що вартість щомісячної оплати у них залежить від обсягу нафти, що зберігається в орендованих резервуарах.

Він стверджує, що договори "на оренду" були укладені для того, щоб обійти необхідні при укладанні "договорів на зберігання" процедури, зокрема, оголошення тендеру та узгодження спостережної ради компанії, що складається з представників НАК "Нафтогаз України".

Нагадаємо, що в травні 2014 року "Укртранснафта" за своєю ініціативою викачала з магістральних нафтопроводів 675 тисяч тонн технологічної нафти.

У резервуарних парках "Укртранснафта", зокрема, зберігається 232,6 тисяч тонн нафти, ПрАТ "Укртатнафта" - 239,9 тисяч тонн, ПрАТ "Нафтохімік Прикарпаття" - 101,9 тисяч тонн, НПК "Галичина" - 46,7 тисяч тонн.

Нині щомісячне зберігання нафти на трьох приватних НПЗ обходиться "Укртранснафті" в 75 млн грн.

Раніше ПАТ "Укртатнафта", підконтрольне групі "Приват" Ігоря Коломойського, вимагало від ПАТ "Укртранснафта" розрахуватися за зберігання нафти і звільнитивід неї резервуари підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: