Мінфін планує завершити реструктуризацію до 1 грудня

Вівторок, 22 вересня 2015, 20:04

Міністерство фінансів України розраховує завершити процес реструктуризації боргу до 1 грудня 2015 року.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

"Результати реструктуризації за всіма серіями боргових цінних паперів, як очікується, будуть відомі впродовж жовтня або на початку листопада, а до кінця листопада реструктуризація повинна бути остаточно завершена", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, зустрічі з власниками облігацій проходитимуть з 10-хвилинними інтервалами 14 жовтня, відповідно до повідомлень Лондонської фондової біржі.

Реклама:

У Мінфіні очікують, що власники ОЗДП та гарантованих державою єврооблігації ДП "Фінінпро" не будуть намагатись використовувати свої права через таке тимчасове зупинення платежів, оскільки дане тимчасове зупинення платежів є суто технічним та використовується задля сприяння юридичному оформленню угоди з реструктуризації боргу.

"Всі власники ОЗДП та гарантованих державою єврооблігації ДП "Фінінпро", що знаходяться в обігу можуть взяти участь у реструктуризації. Ми впевнені, що кредиторам буде більш вигідно від того, що вони візьмуть участь у реструктуризації, аніж у спробах відмовитися від неї", - наголосили у прес-службі.

"У разі, якщо будь-який кредитор схоче скористатися своїми правами через технічне тимчасове зупинення виплат, це не вплине на готовність України провести запропоновану реструктуризацію свого зовнішнього боргу", - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів розпочав процедуру реструктуризації державного боргу та його часткового списання.

17 вересня Верховна Рада підтримала пакет законопроектів, необхідних для успішного завершення реструктуризації зовнішнього боргу країни.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!