Зниклий президент банку "Аркада" пов’язаний з біглим Ставицьким

Вівторок, 22 вересня 2015, 18:46

На території Львівської області 18 вересня зник український бізнесмен, президент банку "Аркада" Сергій Сущев.

Про це інформагентству Інтерфакс-Україна повідомило джерело в правоохоронних органах.

У даний час встановлено, що 18 вересня вказаний громадянин перебував у Львові у справах і зник. А 20 вересня був знайдений його обгорілий автомобіль неподалік від села Раковець приблизно в 20 км від Львова.

Повідомляється, що за фактом зникнення відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 ККУ (Умисне вбивство).

Реклама:

Сергій Сущев є президентом банку "Аркада", який був створений для обслуговування інтересів "Київміськбуду". Найбільшими акціонерами банку є його багаторічний голова правління Костянтин Паливода (26%) та покійний Володимир Поляченко (12%), який очолював "Київміськбуд".

натиснути для збільшення 

Разом з тим, двом громадянам Кіпру - Христакіс Коннаріс та Панікою Сімеоу - належить по 9,9% акцій "Аркади". Вони володіють кіпрським офшором "Sykon Holdings Ltd", який є засновником іншого кіпрського офшору "Brayhood Limited", який є засновником ТОВ "Інвестиції у майбутнє", що і є акціонером банку.

Директором ТОВ "Інвестиції в майбутнє" і є зниклий Сергій Сущев.

Разом з тим, "Sykon Holdings Ltd" є власником ще однієї кіпрської фірми - "Magavenia Investments", яка в свою чергу є засновником ТОВ "Актив капітал груп". Директором цієї фірми є Анатолій Ставицький, батько біглого міністра енергетики Едуарда Ставицького. На фірму записано маєток на вул. Дубенська, 14 (біля Ботанічного саду).

 

Окрім цього "Sykon" у 2013-2014 роках входила до складу засновників кіпрської компанії "Феріоло холдінгз лтд", що є власником ТОВ "Уніт" - монополіста останнього часу на акцизні марки і он-лайн продаж квитків для "Укрзалізниці".

Також "Sykon" за часів Януковича була задіяна в оборудці із заміною касових апаратів в масштабах усієї країни, запровадженої Міністерством доходів і зборів.

Також 9,9% банку "Аркада" опосередковано належить Еріку Ванагельсу - латвійському бомжу, на якого записані сотні офшорних фірм, у тому числі і компанії, які були постачальниками першої "вишки Бойко".

Наші гроші

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: