Скандал із VW після США поширився на Азію

Вівторок, 22 вересня 2015, 12:28

У Південній Кореї проведуть розслідування з приводу даних по вихлопу дизельних автомобілів німецького автоконцерну Volkswagen.

Про це пише РБК з посиланням на південнокорейське агентство Yonhap.

Перевірка буде проведена "в середині жовтня", тестуватимуть Volkswagen Golf, Volkswagen Jetta і Audi A3.

За словами співрозмовника агентства в міністерстві, висока ймовірність того, що в автомобілях, імпортованих в Південну Корею, виявлять порушення норм з контролю за викидами шкідливих речовин.

Реклама:

У корейському представництві Volkswagen відзначають, що стандарти щодо викидів шкідливих речовин в Південній Кореї такі ж, як у Європі, а також підкреслюють, що машини, відкликані в США, не мають нічого спільного з машинами, які перевірять в Південній Кореї.

Нагадаємо, на тлі скандалу 21 вересня акції автоконцерну в ході торгів на Франкфуртській біржі впали на 22% (до семирічного мінімуму).

Як відомо, скандал з автомобілями Volkswagen почався в середині вересня.

Американське Агентство з охорони навколишнього середовища звинуватило автоконцерн в тому, що на його автомобілях з дизельними двигунами стояло програмне забезпечення, яке дозволяло обходити перевірку на рівень викиду шкідливих речовин.

Йдеться про машини 2009-2015 років випуску. Компанії загрожує штраф в 18 млрд доларів, а Мін'юст США почав за фактом порушень кримінальне розслідування.

Volkswagen був змушений частково призупинити продажі ряду моделей дизельних автомобілів в США, а голова правління компанії Мартін Вінтеркорн публічно вибачився перед клієнтами VW.

Як повідомлялося, Volkswagen відібрав у Toyota звання найбільшого світового автовиробника за підсумками першого півріччя, здійснивши свою давню мрію на три роки раніше плану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: