"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Медведєв схвалив будівництво залізниці в обхід України

Понеділок, 21 вересня 2015, 14:52

Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв підписав розпорядження уряду про будівництво ділянки залізниці Журавка - Міллерово в обхід території України.

Про це він заявив на нараді зі своїми заступниками, пише ТАСС.

"Підписано розпорядження про порядок будівництва залізниці на ділянці Журавка - Міллерово. Це те відгалуження, яке створюється для того, щоб оминути територію України. Ця нова гілка пройде по території Воронезької області в Ростовську область", - сказав Медведєв.

Як повідомлялося раніше, ВАТ "Российская железная дорога" і Міноборони РФ підписали договір про будівництво двоколійної електрифікованої залізниці в обхід України на ділянці Журавка (Воронежська область) - Міллерово (Ростовська область).

Реклама:

Нагадаємо, Росія ухвалила рішення з 2015 року почати реконструкцію та будівництво залізничних колій в обхід території України, вартість проекту становить 55 млрд рублів, розповів в листопаді федеральний чиновник, який брав участь в обговоренні проекту.

За його словами, фінансування буде надаватися рівномірними траншами протягом трьох найближчих років.

Військові добудують залізницю між Воронезькою та Ростовською областями, що йде в обхід території України, наприкінці 2017 - на кілька місяців раніше, ніж планувалося, повідомило 6 травня джерело в Міноборони РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: