У "Кримтелекома" виникли проблеми з запуском через санкції

Понеділок, 21 вересня 2015, 09:14

У "Кримтелекома" виникли серйозні проблеми з запуском мережі.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на лист глави окупованої Республіки Крим Сергія Аксьонова віце-прем'єру Дмитру Козаку.

Зміст листа газеті переказала людина, що знайома з ним, і підтвердив федеральний чиновник, що знає про такий лист від колег.

Для роботи за російськими законами "Кримтелекому" необхідно встановити на свою мережу так звану систему оперативно-розшукових заходів (СОРМ).

Реклама:

Ядро мережі "Кримтелекома" побудоване ще "Київстаром" на обладнанні LM Ericsson, і оператор, доповідає Аксьонов Козаку, звернувся до єдиного сертифікованого виробника обладнання СОРМ на комутаторах Ericsson - компанії "Малвіна системс".

Але "Малвіна", за словами Аксьонова, не дала "Кримтелекому" офіційної відповіді, а у телефонній розмові фахівці "Малвіна" пояснили, що не можуть поставити обладнання Ericsson в Крим, так як ця компанія підтримує санкції проти російських компаній, розташованих на півострові.

Крім того, "Кримтелеком" звернувся до Центру з науково-технічного супроводу впровадження СОРМ при ФГУП ЦНДІЗ, фахівці якого пообіцяли допомогти держоператору, але в підсумку ніякого рішення так і не запропонували, продовжує Аксьонов.

Він попросив Козака "посприяти у вирішенні установки СОРМ на мережах "Кримтелекома", підкресливши, що запуск "Кримтелекома" надзвичайно важливий, оскільки поки на півострові працює лише один оператор.

Нагадаємо, зараз у Криму працює єдиний стільниковий оператор - "К-телеком".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: