Євросоюз може виділити 90 мільйонів євро на децентралізацію

Неділя, 20 вересня 2015, 15:39

90 мільйонів євро допомоги від Євросоюзу можуть піти на три напрямки підтримки реформи децентралізації.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, коментуючи останні домовленості із представництвом ЄС, повідомляє прес-служба КМУ.

"Ці гроші - допомога, яку наші європейські колеги готові виділити виключно під реформу децентралізації. Для того є кілька аргументів. По-перше, децентралізація є найбільш пропрацьовано реформою країни, по-друге, її підтримує міжнародне співтовариство, по-третє, ЄС готовий у подальшому долучити до програми допомоги інші країни", - заявив Зубко.

За словами урядовця, європейці планують скерувати 90 мільйонів євро допомоги на такі напрямки: розвиток інфраструктури об'єднаних територіальних громад, допомогу у розробці інвестиційних проектів регіонального розвитку, створення центрів по наданню адміністративних послуг в об'єднаних територіальних громадах.

Реклама:

"Наше спільне завдання - якомога швидше підготувати зустрічну пропозицію для Європейського Союзу, адже ця допомога не є закріпленою за Україною. Якщо ми будемо зволікати, то ЄС може передати ці кошти на інші проекти, зокрема на допомогу Сирії чи Тунісу. Тому ми маємо діяти професійно та злагоджено", - додав Зубко.

Програма допомоги ЄС розпочнеться 1 січня 2016 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!