"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд гарантування шукає інвестора для банку Жеваго

Неділя, 20 вересня 2015, 15:27

У Фонду гарантування вкладів достатньо коштів для забезпечення виплат в рамках гарантованої суми вкладникам Банку "Фінанси та кредит".

Про це заявив директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Костянтин Ворушилін, повідомляє прес-служба фонду.

При цьому він нагадав, що вже набрала чинності урядова постанова про випуск ОВДП на 21,5 млрд грн, які будуть монетизовані, а кошти використані для виплати вкладникам гарантованої суми.

"Відповідно до законодавства, ми розпочнемо процедуру пошуку інвестора з метою найменш витратного способу виведення банку з ринку", - сказав Ворушилін.

Реклама:

При цьому він зазначив, що тимчасова адміністрація тільки розпочала свою роботу в Банку "Фінанси та кредит" і для вивчення реальної ситуації потрібен певний час.

Як відомо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вирішив розпочати процедуру виведення банку "Фінанси та кредит" з ринку шляхом запровадження в ньому тимчасової адміністрації на три місяці з 18 вересня 2015 року по 17 грудня 2015 року (включно).

Нагадаємо, НБУ постановою №612 від 17 вересня відніс ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних.

Як відомо, акціонерами фінустанови є ТОВ "Асканія" (45,92%), ПрАТ F & C Realty (41,58%), ТОВ "Індастріал констракшн" (6,78%).

Основним бенефіціаром "Фінанси та Кредит" є позафракційний депутат Верховної Ради Костянтин Жеваго.

Нагадаємо, раніше Національний банк надав ПАТ "Банк Фінанси та кредит" стабілізаційний кредит на суму 750 мільйонів гривень строком на два роки.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: