Японська Fujikura побудує на Львівщині завод автозапчастин

Неділя, 20 вересня 2015, 12:42

Японська компанія Фуджікура оголосила про свої наміри відкрити нову фабрику з виробництва компонентів для автомобілів у Яворівському районі Львівської області.

Про це заявив міністр економрозвитку Айварас Абромавичус після зустрічі з Ічіро Камада, керуючим виконавчим директором Фуджікура Аутомотів Європа, повідомляє прес-служба КМУ.

Як зазначається, перший етап інвестиції передбачає капіталовкладення розміром 6 млн євро та створення близько 300 нових робочих місць.

"Нова фабрика буде розташована в Яворівському районі Львівської області. На першому етапі передбачається капіталовкладення розміром 6 млн євро та створення близько 300 нових робочих місць. Виробництво розпочнеться на території площею 11 600 кв.м. Протягом наступних трьох років підприємство має розширитися та працевлаштувати понад 3 000 людей", - заявив Абромавичус.

Реклама:

Під час зустрічі, представники компанії розповіли про план розвитку підприємства в Україні.

"Ми очікуємо, що під кінець 2016 року товарообіг підприємства становитиме до 40 млн євро, а у 2017 - до 70 млн євро. Якщо ж бізнес буде добре розвиватися, ми розширимо наші виробничі потужності", - повідомив Камада.

Як повідомлялося, про намір Fujikura інвестувати 75 млн доларів  у будівництво заводу у Львові на 3 тис. робочих місць в рамках індустріального парку "Рясне-2" Держінвестпроект повідомляв у квітні 2014 (до цього протягом двох років велися переговори).

У березні поточного року Fujikura в ході зустрічі з губернатором Львівської області Олегом Синюткою заявила про готовність до реалізації інвестпроекту, проте його подробиці планується оголосити на офіційній презентації.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: