Компанія Коломойського поставила 162,6 мільйона кубометрів газу на ОПЗ

Неділя, 20 вересня 2015, 09:56

ТОВ Компанія "Енергоальянс", підконтрольна групі Приват Ігоря Коломойського, в липні-серпні поставила 162,6 млн кубометрів природного газу на державний Одеський припортовий завод.

Про це йдеться у відповіді ОПЗ на запит народного депутата Вікторії Войціцької, пише "ЛігаБізнесІнформ".

У документі сказано, що за 8 місяців цього року Одеський припортовий спожив 892,2 млн кубометрів. З цього обсягу в січні-липні "Нафтогаз" поставив ОПЗ 729,6 млн кубометрів (за рахунок кредиту "Ощадбанку"). Інший обсяг - 162,6 млн був придбаний у компанії "Енергоальянс"2.

Згідно з інформацією ОПЗ, компанія "Енергоальянс" була обрана постачальником газу на підставі відповіді "Нафтогазу" за підписом першого заступника глави холдингу Сергія Переломи. Він же очолює наглядову раду Одеського припортового заводу та є бізнес-партнером Миколи Мартиненка і Давида Жванії.

Реклама:

"У відповідях "Нафтогазу" за підписом Переломи від 25 червня і 14 липня зазначалося, що необхідним ресурсом газу володіє тільки "Укрнафта".

У свою чергу "Укрнафта" повідомила, що має можливість поставляти газ на ОПЗ за договором комісії через ТОВ компанія "Енергоальянс". На підставі цієї інформації проводилося підписання договору на закупівлю газу ", - йдеться в опублікованому документі.

ОПЗ не розголошує ціну газу, але зазначає, що вона нижче ніж у "Нафтогазу" і нижче граничних цін, встановлених НКРЕКУ.

Компанія "Енергоальянс" є одним з найбільших газових трейдерів в Україні. Через цю структуру група Приват поставляє газ "Укрнафти" на хімпідприємство "ДніпроАзот".

Як повідомлялося, раніше уряд відклав приватизацію ОПЗ.

За даними "ЛІГАБізнесІнформ", у вересні компанія "Енергоальянс" планує поставити ОПЗ 80,1 млн кубометрів природного газу.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!