Повільне реформування держслужби блокує 600 мільйонів від ЄС - Шимків

Субота, 19 вересня 2015, 16:59

Повільна реалізація реформи держслужби в Україні не дозволяє отримати 600 млн євро в рамках макрофінансової допомоги від ЄС, що мало відбутися з 1 січня 2016 року.

Про це заявив секретар Національної ради реформ , заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків під час брифінгу в Укрінформі.

"Реформа держслужби. На поточний момент ця реформа трохи загальмувала. У нас не прийнята Стратегія реформування держуправління. Відповідно, це вплинуло на рішення ЄС щодо підтримки фінансування цієї реформи. Фінансування реформування не може бути надано з 1 січня, але все-таки європейська спільнота готова нас підтримати, якщо будуть прийняті Стратегія реформування та закон "Про держслужбу", з 1 квітня наступного року", - сказав він.

Як наголосив Шимків, прийняття закону "Про державну службу" є "маркером" для європейських партнерів.

Реклама:

При цьому, заступник глави АП зазначив, що представники європейської спільноти, з якими він спілкувався, підтримують відповідний розроблений законопроект, прийнятий раніше у першому читанні: "Сам закон розроблявся за підтримки європейської спільноти. Жодних документів, що він не подобається європейцям, не існує".

Шимків повідомив, що на наступному тижні має відбуватися обговорення законопроекту із залученням громадськості. У планах - затвердити Стратегію реформування державного управління та схвалити закон "Про державну службу" до 31 жовтня 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!