Volkswagen загрожує штраф у 18 мільярдів доларів

Субота, 19 вересня 2015, 11:57

Автомобільному концерну Volkswagen загрожує великий штраф за продаж близько 500 тис. автомобілів з програмним забезпеченням, яке дозволяло обходити перевірку на рівень викиду шкідливих речовин.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на Агентство охорони навколишнього середовища Німеччини.

Мова йде про продані автомобілі з дизельним двигуном 2009-2015 років випуску.

За даними агентства, в них впроваджувалося пристрій, який регулював роботу очисних систем машини: під час перевірки на відповідність екологічним нормам очисні системи працювали на повну потужність, а при звичайному водінні - ні, в результаті чого викид шкідливих речовин даних автомобілів перевищує встановлену норму в 10-40 разів.

Реклама:

Агентство запустило перевірку автоконцерну.

"Використання шкідливих програм в автомобілях для обходження норм щодо викиду шкідливих речовин в навколишнє середовище незаконне і становить загрозу здоров'ю населення", - заявила представник агентства Синтія Жиль.

За її словами, агентство має намір простежити за тим, щоб "всі автовиробники грали за загальними правилами".

За кожен проданий автомобіль, оснащений таким пристроєм, концерну доведеться заплатити 37,5 тис доларів. Таким чином, загальний розмір штрафу перевищить 18 млрд доларів, підрахувало агентство.

Відповідаючи на запит Bloobmerg, прес-служба Volkswagen відмовилася від подальших коментарів, пославшись на те, що співпрацює зі слідством.

Раніше в п'ятницю влада США вже зобов'язали Volkswagen відкликати в країні 482 тис. автомобілів через використання даного програмного забезпечення.

РБК

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: