Кабмін погодив призначення Роллінза головою "Укрнафти"

Середа, 16 вересня 2015, 13:38

Кабінет міністрів схвалив підписання контракту з новим керівником компанії "Укрнафта" Марком Роллінзом.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету міністрів.

"Я провів зустріч з міністром, з головою правління НАК "Нафтогаз України" та з особою, яка виграла конкурс на керівництво компанії "Укрнафта", - сказав Яценюк.

"Роллінз погодився, щоб в контракті була чітка норма про те, що голова правління "Укрнафти" бере на себе відповідні зобов’язання щодо ефективного управління компанією і виплати дивідендів, які належать державі. В тому числі це стосується податкової заборгованості, яку має ця компанія", - сказав прем’єр.

Реклама:

Яценюк попросив наглядову раду негайно підписати контракт з Роллінзом.

Як повідомлялося з посиланням на джерело в НАК "Нафтогаз України", Роллінз раніше відмовлявся вносити до своєї трудової угодипункт про виплату компанією дивідендів.

Попередній глава "Укрнафти" Ванхеке заявляв, що компанія не може виплатити дивіденди, оскільки держава сама є боржником компанії і в "Укрнафти" відсутні необхідні кошти.

Також, депутат Сергій Лещенко оприлюднив документи, що свідчать про виплату щорічно близько 3 млн доларів структурами Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на користь структур Пітера Ванхеке.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних із акціонерами Приватбанку, - порядку 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: