"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта Brent торгується нижче 48 доларів за барель

Середа, 16 вересня 2015, 09:12

Світові ціни на нафту в середу змінюються різноспрямовано після даних Американського інституту нафти щодо запасів у США і в очікуванні аналогічної статистики від Міненерго США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:58 вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську суміш Brent знижувалася на 0,43% - до 47,86 долара за барель. Вартість жовтневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI збільшувалася на 0,68% - до 44,89 долара за барель.

Американський інститут нафти повідомив у вівторок, що запаси нафти в США за тиждень, що завершився 11 вересня, скоротилися на 3,1 мільйона барелів. Аналітики агентства Platts прогнозували набагато більш помірне скорочення - на 200 тисяч барелів.

Реклама:

У середу буде опублікований щотижневий огляд управління енергетичної інформації Міненерго США з комерційних запасів нафти в країні за минулий тиждень. Експерти вважають, що показник не змінився і зберігся на позначці в 458 млн барелів.

"Вважаю, що бічний тренд збережеться, і вартість WTI буде перебувати в діапазоні 43-46 доларів. Інвестори не хочуть робити великих позицій перед рішенням ФРС США", - наводить агентство MarketWatch слова головного ринкового стратега CMC Markets Коліна Цешіньскі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: