Демчишин назвав ціну за якою купуватимуть вугілля із зони АТО

Вівторок, 15 вересня 2015, 19:11

Україна буде закуповувати вугілля для ТЕС із зони АТО за ціною не вище 1100 гривень за тонну без урахування податку на додану вартість (ПДВ).

Про це на брифінгу заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, пише "УНІАН".

"1100 гривень за тонну плюс ПДВ", - сказав він, коментуючи інформацію про плани бойовиків збільшити ціну вугілля, який вивозиться з зони АТО на підконтрольну владі територію.

Він зазначив, що ця ціна відповідає вартості вугілля, що купується у видобувачів на території, підконтрольній владі. При цьому міністр повідомив, що близько половинивугілля, що видобувається в зоні АТО має собівартість значно меншу, ніж ціна купівлі вугілля.

Реклама:

"Ми знаємо, що хтось здобуває по 700, 900, 1000 гривень/тонна... Я не бачу ніякого сенсу купувати вугілля за завищеною ціною", - сказав Демчишин.

При цьому він повідомив, що існує певне коло осіб, які хочуть контролювати поставки вугілля із зони АТО, створюючи його дефіцит.

Як повідомлялося, запаси вугілля на складах українських теплоелектростанцій за період з 6 по 13 вересня збільшилися на 3,7% - до 1,498 мільйона тонн з 1,445 мільйона тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!