Українська інвесткомпанія заплатить США 30 мільйонів доларів штрафу

Вівторок, 15 вересня 2015, 16:17

Українська інвесткомпанія Jaspen Capital Partners Limited, яку підозрюють у шахрайстві на фондовому ринку, погодилися виплатити Комісії з цінних паперів і бірж США 30 млн дол для врегулювання звинувачень.

Про це повідомила прес-служба комісії, пише "УНІАН".

"Комісія з цінних паперів і бірж оголосила, що українська Jaspen Capital Partners Limited та її гендиректор Андрій Супранонок погодилися виплатити 30 млн дол. для врегулювання звинувачень щодо доходу від операцій на фондовому ринку з використанням непублічної інформації і зламом корпоративних новинних порталів", - відзначили в прес-службі.

У комісії повідомили, що таке рішення має бути затверджене судом.

"Без визнання або заперечення звинувачень SEC Jaspen і Супранонок зобов'язалися повернути 30 млн дол. нібито незаконно отриманих ними доходів. Дана пропозиція підлягає затвердженню судом", - додали в комісії.

Реклама:

Також SEC повідомила, що, за її інформацією, Jaspen Capital Partners Limited і Супранонок за період з 2010 по 2014 рік з використанням непублічної інформації про компанії, яка була викрадена з новинних стрічок цих компаній, заробили близько 25 млн дол. від операцій з купівлі та продажу активів.

У Jaspen Capital Partners Limited поки що інформацію про угоду з Комісією з цінних паперів і бірж США не коментують.

Як повідомлялося, Комісія з цінних паперів і бірж США в серпні подала позов за фактом шахрайства до ряду професійних учасників фондового ринку, серед яких, зокрема, українські інвесткомпанії Concorde Bermuda і Jaspen Capital Partners, а також Неля Дубова, Олександр Єременко, Владислав Халупський, Олександр Макаров, Андрій Супранонок, Іван Турчинов.

Згідно з позовом, комісія підозрює учасників фондового ринку у зламі серверів з непублічною інформацією, завдяки чому підозрюваним вдалося отримати незаконний прибуток у розмірі понад 100 млн дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!